特撰 特別純米酒 山田錦と香ばしいほうじ茶と、ライチとレモンのスッキリさが加わり、とても洗練された味わいの一杯です。
With toasty houjicha infused Special Junmai Yamada Nishiki, sweet lychee, and the fresh tartness of lemon, this easy cocktail tastes surprisingly sophisticated.
ほうじ茶の特撰 特別純米酒 山田錦だしの作り方:特撰 特別純米酒 山田錦にほうじ茶葉を入れ、冷蔵庫で1日置く。茶出しが完了したら、濾して、茶葉を取り除く。
To make the infusion, add the houjicha leaves to the Special Junmai Yamada Nishiki and let it steep in the refrigerator for 1 day. When the infusion is ready, strain the mixture through a fine mesh sieve.
カクテルの作り方:ほうじ茶の特撰 特別純米酒 山田錦だし、ライチシロップ、そしてレモンの搾り汁と氷をカクテル・シェイカーに入れ、良くシェイクする。シェイクし終えたら、マティーニ・グラスに注いで完成。
To make the cocktail, Add the infused Special Junmai Yamada Nishiki, lychee syrup and lemon juice to a shaker. Add ice and then shake vigorously. Strain the mixture into a martini glass.
調理時間 : 10分(予熱、ロースト時間を除く)Cooking time: 10 minutes (except for preheating and roasting) 分量:2人分Servings: 2
オーブンを150℃に予熱する
Preheat the oven to 150 degrees C.
卵の白身を良く混ぜ泡立て、きな粉(14g)、砂糖、醤油を混ぜあわせる。
Beat the egg white until it is foamy and then whisk in 14 grams of kinako, the sugar, and the soy sauce.
2に、カシューナッツ、アーモンド、ピーカンナッツを入れて、しっかり混ぜる。
Add the nuts and stir to coat evenly.
オーブン用のトレイにキッチンペーパーを敷き、その上に、混ぜ合わせたものをきれいにひろげる。
Spread a sheet of baking paper onto a pan and then spread the nut mixture out in a single layer.
ナッツが茶褐色になり、香ばしい香りがたつまで20~25分ほどローストする。オーブンから出したら、すぐに塊になっているのを砕き、粗熱をとる。
Roast for 20-25 minutes, or until the nuts are golden brown and fragrant. Start breaking up the clusters of nuts as soon as they come out of the oven and then allow them to cool to room temperature.
粗熱がとれたら、ボウルに移し、塩と残りのきな粉(7g)をふり完成。
Put the nuts in a bowl and toss with the salt and remaining 7 grams of kinako powder